Toimintaa ja tempauksia

• Hanna-piiri on Vakka-Suomen alueen yhteinen, ja kokoontuu kerran kuukaudessa eri puolilla aluetta. Lisää tietoa Hanna-työstä osoitteesta  http://www.sansa.fi/hanna-tyo-jakaa-siskolle-kans.html
  • Rovastikunnan lähetystorilla  Uudessakaupungissa ollaan mukana  syyskuun ensimmäisenä lauantaina.
  • Lähetyslounas perinteisesti Isänpäivänä Vinkkilän srk-talossa klo 11-14.
  • Lähetys- ja diakoniamyyjäiset 1. adventin aikoihin Vinkkilän seurakuntatalolla.
  • Kauneimmat joululaulut – tilaisuuden tuotto menee Suomen Lähetysseuralle.
  • Lähetyspyhää vietetään eri lähetysjärjestöjen työntekijöiden vieraillessa seurakunnassamme.
  • Kaiken kansan kirkkokahvit lähetyksen hyväksi elokuussa. Päivä alkaa jumalanpalveluksella kirkossa, jonka jälkeen kirkkokahvit joka vuosi eri paikassa. Olemme päässeet kirkkokahvien merkeissä tutustumaan moniin mielenkiintoisiin kohteisiin Vehmaalla.

LÄHETYSTYÖ

Nimikkosopimukset
Kirkossamme on seitsemän virallista lähetysjärjestöä. Vehmaan seurakunta tukee lähetystyötä kahden lähetysjärjestön, Kansanlähetyksen ja Suomen Lähetysseuran, kautta.
Vehmaan seurakunnan nimikkolähetit- ja kohteet:
* Lehtisen perhe on lähetystyössä Kansanlähetyksen kautta Etiopiassa. Mika on sosionomi-diakoni ja Tania sairaanhoitaja. Lehtiset ovat kolmannella työkaudella Etiopiassa. Mika ja Tania toimivat Kansanlähetyksen kummilapsityössä sekä Mika diakoniatyön kehittäjänä/neuvonantajana Mekane Jesus-kirkossa.
* Inkerin kirkko (Venäjä) on nimikkokohteena Suomen Lähetysseuran kautta. Tavoitteena on Inkerin kirkon kapasiteetin vahvistaminen ja ekumeenisten yhteyksien tukeminen. Suomen Lähetysseura tukee kirkon lapsi-ja nuorisotyötä, perhetyötä ja hallinnon kehittämistä sekä kirkon itsekannattavuuden vahvistamista. Inkerin kirkon terveisiä kuultiin Vehmaalla syksyllä 2016 Lauri Lehtisen tuomana.
* Kummikohde on Hosainan kuurojen koulun luokka (Suomen Lähetysseuran kautta).
Kummituki antaa monelle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden käydä koulua ja opiskella.

Diakoniatyö apuna ja tukena

Diakoniatyöntekijä on tavattavissa Vinkkilän seurakuntatalolla, Jampintie 10, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9 - 10 ja sopimuksen mukaan.

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun

• haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti
  • tarvitset tukea vaikeuksissasi
  • haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan

Diakoniatyö palvelee kaiken ikäisiä ihmisiä. Voit ottaa yhteyttä, kun tunnet itsesi yksinäiseksi, pohdit hengellisiä kysymyksiä, olet menettänyt läheisesi, haluat jutella ihmissuhteistasi, terveydellisistä tai taloudellisista ongelmistasi.

Diakoniatyöntekijää sitoo vaitiolovelvollisuus.