Rippikoululaiset raamiksessa isosen johdolla

Isostoiminta

Isoskoulutus antaa hyvät eväät ryhmänohjaajana toimimiseen rippikoulun isosena ja esimerkiksi lastenleireillä. Koulutuksessa opitaan niin ilmaisu-, vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja kuin iltaohjelmien ja hartauksien pitämistä, kristinuskon perustietoja ja Raamatun käyttöä. Isoskoulutuksessa opit käyttämään omia vahvuuksiasi - jokaisen lahjoja tarvitaan!

Isoskoulutukseen voivat osallistua rippikoulun käyneet nuoret. Koulutus kestää koko lukuvuoden, jonka jälkeen siihen osallistuneet koulutuksesta todistuksen ja voivat toimia isosena seurakunnan rippileireillä sekä lasten leireillä. Leireillä työskentelystä maksetaan pieni palkkio, joka määräytyy leiripäivien mukaan. Isosena toiminen on hyvää työkokemusta moninaisissa työtehtävissä. Useimmat toisen asteen oppilaitokset hyväksyvät isoskoulutuksen myös osaksi opintojaan.

Isoskoulutus 2020-2021

Vehmaan seurakunnan isoskoulutus alkaa sunnuntaina 13.9. Tuolloin on klo 10 kirkossa jumalanpalvelus, jonka jälkeen siirrytään (omin kuljetuksin) Myllyjärvelle, jossa koulutus jatkuu klo 16 saakka.

Muut syksyn isoskoulutuspäivät ovat:

• lauantai 10.10. klo 10-16 Myllyjärvellä
  • lauantai 31.10. klo 16-18 Kirkonkylän srk-talolla (+ pyhäinpäivän iltakirkko klo 18-19)
  • lauantai 28.11. klo 12-16 Vinkkilän srk-talolla
  • to 10.12. klo 16-19 Vinkkilän srk-talolla mukana lasten ja nuorten kauneimpien joululaulujen järjestelyissä (riparilaisten kanssa)

Kevään osalta aikataulut mietitään lähempänä. Koulutuksia on kuitenkin syksyn tapaan n. kerran kuukaudessa. Pääsiäisaikana isosten toivotaan olevan mukana pääsiäisnäytelmän toteutuksessa; yön yli isosleiri pyritään järjestämään toukokuussa.

Vuoden aikana isoskoulutettavat osallistuvat koulutuspäiviin sekä erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Isoskoulutuksesta vastuussa ovat kesäteologina tuttu Jussi Seppälä, kanttori Hanna Pishro ja kirkkoherra Antero Aaltonen.

Isosten terveiset