Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakuntien tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle. Seuraavat seurakuntavaalit ovat vuonna 2022.

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022. Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä, eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia.

Mikäli haluat asettua ehdolle, kysy seurakuntasi ehdokaslistoista ja yhteyshenkilöistä kirkkoherranvirastosta tai nykyisiltä luottamushenkilöiltä ja etsi itsellesi sopiva lista. Listoja perustavat valitsijayhdistykset, joiden taustalla voi olla herätysliike tai poliittinen puolue, usein myös jokin teema tai ajatusmaailma.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 20. marraskuuta 2022.
Ennakkoäänestysaika on 8.-12.11.2022. Tarkemmat tiedot äänestyspaikoista ja äänestysajoista ilmoitetaan ennen vaaleja.

Lisätietoja seurakuntavaaleista löydät myös Seurakuntavaalit.fi-sivustolta. eurakuntavaaleissa?

Tiesitkö, että:

• Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus.
  • Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.
  • Ehdokkaaksi voivat asettua konfirmoitu seurakunnan jäsen, joka
    • täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.
    • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022.
    • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
    • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
    • ei ole vajaavaltainen
  • Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija ja työntekijä.

Vaalilautakunta vuoden 2022 seurakuntavaaleissa:

Kirkkovaltuuston 27.4.2022 vahvistama vaalilautakunta:

Esko Hietala (pj)
Leena Heinonen
Jouni Salmi
Hanna Simola
Tarja Ahtiainen

Varalla:
1. Kaarlo Theis, 2. Helinä Seppälä, 3. Satu Topi, 4. Kirsti Ahala, 5. Raimo Jalonen.

Kirkkoherra kuuluu vaalilautakuntaan virkansa puolesta.