Miesten ilta: "Me miehet"

Keskustelua miesten harrasteryhmistä ja toimintakyvystä. Me Miehet -hankkeesta ja sen toteuttamisesta sekä Toimintakyky kuntoon -avustusohjelmasta kertoo Kimmo Sainio Suomen Kylät ry:stä.

"Miehet -toiminta tarjoaa 30-63 vuotiaille maaseudulla asuville miehille vertaisryhmiä, jotka tukevat arjen hallintaa, elämäntapojen kohentamista, yksinäisyyden vähentämistä ja sosiaalista vuorovaikutusta.

Ryhmiä perustetaan Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueille  30-40 kappaletta. Jokaisella ryhmällä on  1-2 ohjaajan lisäksi 5-8 jäsentä. Ryhmänohjaajina toimivat koulutetaan miesryhmätyöhön. Ryhmien sisältö muokkautuu osallistujien mielenkiinnon mukaan, ohjelmassa voi olla esimerkiksi ulkoilua, liikuntaa, ruuanlaittoa, kalastusta, talkootöitä, kulttuuria ja muita harrastuksia. Toiminnan kautta ja sen ohessa on helpompi  keskustella myös niistä teemoista jotka nousevat ryhmäläisten omista  elämäntilanteista: työllistyminen, terveysasiat, perhe, arjen hallinta, miehenä oleminen, päihteet.

Miesryhmät toimivat matalan kynnyksen periaatteella. Tärkeää on luottamuksellisuus, keskinäinen kokemusten vaihtaminen, sosiaalinen vuorovaikutus, monipuolinen yhdessä tekeminen, osaamisen tunnistaminen sekä tarvittaessa jäsenten ohjaaminen eteenpäin eri palveluihin. Ryhmistä muodostuu jäsenilleen vertaistukiverkosto, joka parantaa elämänlaatua ja antaa mahdollisuuksia yhteisöllisyyden kokemiseen. Yleisen hyvinvoinnin lisääntymisen myötä kaikenlainen toimintakyky paranee, ja sen seurauksena myös työkyky kohenee."

Tiistaipiiri

Lounas alkaen klo 12.30, hinta 5 e/hlö. Tiistaipiiri kokoontuu Vinkkilän seurakuntatalossa ohjelman ja kahvin merkeissä joka toinen tiistai parittomilla viikoilla.

Ajan Patina (Jampintie 7, kerhotila)

Ukkokerho

Miesten oma piiri kokoontuu joka toinen torstai klo 13.00 Ajan Patinassa. Kahvia, seurustelua, ajankohtaisia aiheita.

Vantus

Lähetyksen ja diakonian yhteinen käsityöpiiri Vantus kokoontuu Vinkkilän srk-talossa parillisilla viikoilla tiistai-iltapäivisin klo 13.