Lähetyslauluilta etiopialaisittain

Lähetyslauluilta etiopialaisittain Myllyjärven leirimaja

Vietetään iloinen ilta etiopialaisittain yhteisen aterian ja yhteislaulun merkeissä Myllyjärven rannalla. Mukana myös Vehmaan nimikkolähetteinä Etiopiassa työskennellyt Lehtisen perhe.

”Leipä on lahja!” -lähetyslauluiltaa vietetään Vehmaalla keskiviikkona 3.7. Illan aikana nautitaan yhteinen ateria etiopialaisittain sekä lauletaan yhdessä etiopialaisia lauluja ja muita teemaan sopivia sävelmiä.

Etiopialaisen aterian kulmakivi on hapatettu injera-leipä, jonka kanssa tarjotaan tyypillisesti erilaisia kasvis- ja lihapatoja. Wot-lihapata valmistetaan naudan, lampaan tai kanan lihasta hiilipannulla pitkään hauduttaen. Mausteena käytetään berbere-maustesekoitusta, joka antaa kastikkeelle sen punaisen värin ja tulisen maun.

Lauluillan yhteydessä vietetään samalla Lehtisen lähettiperheen tulojuhlaa. Vehmaan nimikkolähetteinä kaksi kautta toimineet Mika ja Tania Lehtinen ja heidän viisi lastaan ovat nyt palanneet takaisin lähetystyöstä Etiopian Mekane Yesus -kirkon yhteydessä, ja heidän kunniakseen aterian jälkiruokasi nautitaan myös kakkukahvit.

Lähetyslauluilta Vehmaan seurakunnan leirimajalla alkaa klo 18. Ruokamaksua ei ole, mutta halutessaan yhteistä kassaa voi kartuttaa lähetystyön hyväksi. Aterian ja yhteisen ohjelman jälkeen iltaa on mahdollisuus jatkaa kotoisasti uinnin ja saunomisen merkeissä.

Vantus

Lähetyksen ja diakonian yhteinen käsityöpiiri Vantus kokoontuu Vinkkilän srk-talossa parillisilla viikoilla tiistai-iltapäivisin klo 13.

Laulupaja

Laulupaja on tarkoitettu kaikille laulamisesta kiinnostuneille mielen virkistykseksi ja yhteiseksi iloksi.

Urkusatu: Itsekäs jättiläinen

Oscar Wilden klassikkosatu Itsekäs jättiläinen. Lukijana Antti Huovinen, uruilla musiikkia kuvittaa kanttori Hanna Pishro. Tapahtuma on osa valtakunnallista kirkkomusiikin päivää.