Iltamusiikki: Schola Cantorum Aboensis

Iltamusiikki: Schola Cantorum Aboensis Vehmaan Pyhän Margareetan kirkko

Kesäillan konsertissa esiintyy gregoriaanista kirkkomusiikkia esittävä Schola Cantorum Aboensis -lauluyhtye sekä saksofonisti Olli-Pekka Tuomisalo. Ohjelma 10 €.

Vuonna 1996 perustettu Schola Cantorum Aboensis laulaa erityisesti
keskiaikaisissa ja reformaatioajan suomalaisissa käsikirjoituslähteissä
säilynyttä kirkkomusiikkia. Gregoriaaninen kirkkolaulu käsittää runsaasti yli tuhat vuotta länsimaisen taidemusiikin historiaa ja yli viisisataa vuotta Suomen musiikin historiaa. Schola hyödyntää tätä yhä elävää perinnettä luomalla myös uutta musiikkia vanhaa kunnioittaen. Illan konsertti keskittyy ryhmän omaan tuotantoon, jota Schola on nauhoittanut toista levyään varten kesällä 2018 ja 2019.

Schola Cantorum Aboensis -lauluyhtyeessä laulavat Arvi Hakanen, Mikko Laiho, Tapani Saarinen ja Atte Tenkanen.

Schola on vieraillut Ruotsissa ja Italiassa, sekä konsertoinut useissa Suomen kirkoissa. Ryhmä lauloi paavi Johannes Paavali II:ll Vatikaanissa, Kirkko Suomessa 850-vuotta -juhlallisuuksissa Turussa sekä arkkipiispa Jukka Paarman 60-vuotisjuhlilla. Schola on julkaissutlevyn 'Chant - gregoriaanista kirkkolaulua suomesta' vuonna 2009.

Margareetan Mukulat

Seurakunnan lapsikuoro Margareetan mukuloitten syyskausi alkaa.

Kirkkokuoro

Kirkkokuoron syyskausi alkaa. Tule mukaan laulamaan moniääniseen, iloiseen joukkoomme!

Laulupaja

Laulupaja on tarkoitettu kaikille laulamisesta kiinnostuneille mielen virkistykseksi ja yhteiseksi iloksi.