Konsertti: Schola Cantorum Aboensis

Konsertti: Schola Cantorum Aboensis Vehmaan Pyhän Margareetan kirkko

Kesäillan konsertissa esiintyy gregoriaanista kirkkomusiikkia esittävä Schola Cantorum Aboensis -lauluyhtye sekä saksofonisti Olli-Pekka Tuomisalo. Ohjelma 10 €.

Vuonna 1996 perustettu Schola Cantorum Aboensis laulaa erityisesti
keskiaikaisissa ja reformaatioajan suomalaisissa käsikirjoituslähteissä
säilynyttä kirkkomusiikkia. Gregoriaaninen kirkkolaulu käsittää runsaasti yli tuhat vuotta länsimaisen taidemusiikin historiaa ja yli viisisataa vuotta Suomen musiikin historiaa. Schola hyödyntää tätä yhä elävää perinnettä luomalla myös uutta musiikkia vanhaa kunnioittaen.

Schola Cantorum Aboensis -lauluyhtyeessä laulavat Arvi Hakanen, Mikko Laiho, Tapani Saarinen ja Atte Tenkanen.

Schola on vieraillut Ruotsissa ja Italiassa, sekä konsertoinut useissa Suomen kirkoissa. Ryhmä lauloi paavi Johannes Paavali II:lle Vatikaanissa kevää llä 2005, sekä Kirkko Suomessa 850-vuotta -juhlallisuuksissa Turun tuomiokirkossa, Turun linnassa ja Turun piispantalossa.

Kesäkahvila

Kesälauluja Kesäkahvilassa

Kesäisiä yhteislauluja kitaran säestyksellä. Laulattajana kanttori Hanna Pishro.

Kesäkahvila

Kesälauluja Kesäkahvilassa