Konsertti: Esa Pietilä, saksofoni

Konsertti: Esa Pietilä, saksofoni Vehmaan Pyhän Margareetan kirkko

Konsertissa esiintyy improvisaatioistaan tunnettu saksofonitaiteilija Esa Pietilä.

Vapaan improvisoinnin, jazzin ja nykymusiikin kentältä tunnettu saksofonitaiteilija Esa Pietilä vapauttaa saksofonistaan virtuoosisesti huimia, värikkäitä ja hehkuvia improvisaatioita. Konsertti on tunnin mittanen, kokonaan improvisoitu saksofonin sooloesitys, jossa kuullaan myös improvisaatioita tutuista virsistä sekä J. S. Bachin sävelmistä.

Esa Pietilä on kansainvälisesti tunnustettu saksofonitaiteilija, jonka ohjelmistoon kuuluvat orkesterin solistitehtävien, kamarimusiikin ja jazzyhtyeitten ohella myös improvisoidut soolosaksofonikonsertit.

Pietilä on konsertoinut kotimaassa ja ulkomailla, mm. Järvenpään Sibelius-viikoilla, Temppeliaukion kirkossa (Helsinki), Oulun, Rovaniemen, Rauman, Kuopion, Uudenkaupungin ja Naantalin kirkoissa, sekä useasti Helsingissä ja ulkomaisilla festivaaleilla. Ulkomaisista soolokonsertista mainittakoon mm. konsertit USA:ssa, Italiassa ja Sveitsissä.

Keväällä Esa Pietilä 2016 kantaesitti Kalevi Ahon hänelle säveltämän ja omistaman saksofonikonserton. Hän on myös esiintynyt Avanti! kamariorkesterin solistina itse säveltämällään konsertolla, johtajanaan Esa-Peka Salonen. Viimeisin soolosaksofonilevy julkaistiin keväällä 2016. Syksyllä 2016 Suomen Jazzliitto myönsi Esa Pietilälle Yrjö -palkinnon, jolla sen saaja nimetään vuoden jazzmuusikoksi ja urallaan ansoituneeksi taiteilijaksi. Tämä on korkein tunnustus, jonka suomalainen jazzmuusikko voi saada.

Konsertin ohjelma 10 €.

Margareetan Mukulat

Margareetan Mukulat on Vehmaan seurakunnan lapsikuoro, joka on tarkoitettu alakouluikäisille.

Kirkkokuoro

Vehmaan seurakunnan kirkkokuoro harjoittelee Vinkkilän seurakuntatalolla tiistaisin klo 18.30-20.00. Tule mukaan laulamaan moniääniseen, iloiseen joukkoomme!

Margareetan Mukulat