Vehmaan Pyhän Margareetan kirkko

3. adventtisunnuntai. "Tehkää tie Kuninkaalle."

Liturgia ja saarna Outi Tukia-Takala, kanttorina Hanna Pishro.

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa – joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen ”hengelliseen tulemiseensa” viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis.

Raamatun tekstit:

Ps. 85:9–14
Jer. 3:21–25
1. Kor. 4:1–5
Matt. 11:2–10

Virret:

13:1-3 Nyt sytytämme kynttilän
7:1-3 Valmistu, Herran kansa
9 Kristus tulee, Kuningas
933 Oi saavu jo, Immanuel
6:1,2,6 Käy, kansa, Herraasi vastaan

Jumalanpalveluksissa on käytössä 1/3 tilan enimmäiskapasiteetista, mikä 300 hengen kirkossamme tarkoittaa 100 henkilöä.
Tilaisuuksissa huolehdimme tapahtuman terveysturvallisuudesta tehostamalla käsidesin ja maskien käyttöä. Tulethan vain terveenä!