Lähetys- ja avustustyö seurakunnassamme:

Lähetyksen ja diakonian yhteinen käsityöpiiri Vantus kokoontuu Vinkkilän srk-talossa parillisilla viikoilla tiistai-iltapäivisin klo 13. Piiri on avoin kaikille lähetystyöstä kiinnostuneille. Mukaan voi tulla, vaikkei käsitöitä tekisikään. Luemme lähettien kirjeitä ja seuraamme lähetysuutisia maailmalta. Rukous, Raamattu ja hengelliset laulut kannattelevat kokoontumisiamme.

Käsityötaitoiset voivat piirissä neuloa nuttuja keskosvauvoille tai tilkkuja ”Äiti Teresan peittoihin.” Vuosina 2013-16 on lähetetty 263 kpl Vantuksessa neulottuja vauvannuttuja eteenpäin. Vuoden 2013-14 aikana on toimitettu eteenpäin 16 kpll Äiti Teresan- peittoja. Vuonna 2016 on lähetetty 16 kpl tilkkupeittoja. Vuodesta 2016 eteenpäin peitot toimitetaan Nuttu-projektin kautta mm. Romaniaan.

Vakka-Suomen alueen yhteinen Toivoa naisille -ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa eri puolilla aluetta. Lisää tietoa Toivoa naisille-/Hanna-työstä osoitteesta https://sansa.fi/toimi/toivoanaisille/

Elokuussa järjestetään Kaiken kansan kirkkokahvit lähetyksen hyväksi. Päivä alkaa jumalanpalveluksella kirkossa, jonka jälkeen vietetään ohjelmalliset kirkkokahvit joka vuosi eri paikassa. Olemme päässeet kirkkokahvien merkeissä tutustumaan moniin mielenkiintoisiin kohteisiin Vehmaalla.

Rovastikunnan lähetystorilla Uudessakaupungissa ollaan mukana  syyskuun ensimmäisenä lauantaina.

Isänpäivän lähetyslounas järjestetään perinteisesti Vinkkilän srk-talossa klo 11.30-14.

Jouluiset lähetys- ja diakoniamyyjäiset 1. adventin aikoihin Vinkkilän seurakuntatalolla.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuden tuotto menee Suomen Lähetysseuralle.

Lisäksi lähetyspyhää vietetään eri lähetysjärjestöjen työntekijöiden vieraillessa seurakunnassamme.

Nimikkolähetit

Vehmaan seurakunnan nimikkolähetteinä ovat Mika ja Tania Lehtinen perheineen Etiopiassa (Kansanlähetys).  Sairaanhoitaja Tania ja diakoni-sosionomi Mika Lehtinen toimivat Etiopiassa Mekane Yesus -kirkon työyhteydessä.

Tania Lehtinen suunnittelee ja koordinoi Jimman alueen neljässä kaupungissa, Agarossa, Bongassa, Limussa ja Sokorussa tehtävää kummilapsityötä. Mika Lehtinen toimii kirkon diakoniatyön neuvonantajana.

Nimikkokohteet

Vehmaan seurakunnalla on kaksi nimikkokohdetta. Hosainan kuurojen koulussa (Etiopiassa) on kummiluokka. Toinen kohde on Inkerin kirkko Venäjällä. Nimikkokohteet ovat Suomen Lähetysseuran kautta.