Lähetystyön toimintaa

Vantus

Lähetyksen ja diakonian yhteinen  käsityöpiiri Vantus kokoontuu Vinkkilän srk-talossa parillisilla viikoilla tiistai-iltapäivisin klo 13. Piiri on avoin kaikille lähetystyöstä kiinnostuneille. Mukaan voi tulla, vaikkei käsitöitä tekisikään. Luemme lähettien kirjeitä ja seuraamme lähetysuutisia maailmalta. Rukous, Raamattu ja hengelliset laulut kannattelevat kokoontumisiamme.

Käsityötaitoiset voivat piirissä neuloa nuttuja keskosvauvoille tai tilkkuja ”Äiti Teresan peittoihin.” Vuosina 2013-16 on lähetetty 263 kpl Vantuksessa neulottuja vauvannuttuja eteenpäin. Vuoden 2013-14 aikana on toimitettu eteenpäin 16 kpl Äiti Teresan- peittoja. Vuonna 2016 on lähetetty 16 kpl tilkkupeittoja. Vuodesta 2016 eteenpäin peitot toimitetaan Nuttu-projektin kautta mm. Romaniaan.

• Hanna-piiri on Vakka-Suomen alueen yhteinen, ja kokoontuu kerran kuukaudessa eri puolilla aluetta. Lisää tietoa Toivoa naisile/Hanna-työstä osoitteesta  http://www.sansa.fi/hanna-tyo-jakaa-siskolle-kans.html
  • Rovastikunnan lähetystorilla  Uudessakaupungissa ollaan mukana  syyskuun ensimmäisenä lauantaina.
  • Lähetyslounas perinteisesti Isänpäivänä Vinkkilän srk-talossa klo 11.30-14.
  • Lähetys- ja diakoniamyyjäiset 1. adventin aikoihin Vinkkilän seurakuntatalolla.
  • Kauneimmat joululaulut – tilaisuuden tuotto menee Suomen Lähetysseuralle.
  • Lähetyspyhää vietetään eri lähetysjärjestöjen työntekijöiden vieraillessa seurakunnassamme.
  • Kaiken kansan kirkkokahvit lähetyksen hyväksi elokuussa. Päivä alkaa jumalanpalveluksella kirkossa, jonka jälkeen kirkkokahvit joka vuosi eri paikassa. Olemme päässeet kirkkokahvien merkeissä tutustumaan moniin mielenkiintoisiin kohteisiin Vehmaalla.

LÄHIAJAN TOIMINTAA

9.1.2018 klo 13 Vantus, lähetys- ja diakoniapiiri, Vlän srk-talossa. Vieraana Tuppuraiset, jotka ovat olleet lähetystyössä Etiopiassa.

Nimikkolähetit

Vehmaan seurakunnan nimikkolähetteinä ovat Mika ja Tania Lehtinen perheineen Etiopiassa (Kansanlähetys).  Sairaanhoitaja Tania ja diakoni-sosionomi Mika Lehtinen toimivat Etiopiassa Mekane Yesus -kirkon työyhteydessä.

Tania Lehtinen suunnittelee ja koordinoi Jimman alueen neljässä kaupungissa, Agarossa, Bongassa, Limussa ja Sokorussa tehtävää kummilapsityötä. Mika Lehtinen toimii kirkon diakoniatyön neuvonantajana.

Nimikkokohteet

Vehmaan seurakunnalla on kaksi nimikkokohdetta. Hosainan kuurojen koulussa (Etiopiassa) on kummiluokka. Toinen kohde on Inkerin kirkko Venäjällä. Nimikkokohteet ovat Suomen Lähetysseuran kautta.