Uutislistaukseen

Värikäs, kesäinen alttariasetelma Myllyjärven leirimajan rannassa: puinen risti ja kesäkukkia pöydällä, tau...

Kesä Vehmaan seurakunnassa

2.6.2022 06.48

Vehmaan seurakunnan kesä tarjoaa niin kesäkonsertteja, hiljentymisen hetkiä kuin leiripäiviä kaikenikäisille. Lasten leiritoimintaa järjestetään Myllyjärvellä yhteistyössä Vehmaan kunnan sekä Nousiaisten seurakunnan kanssa. Juhannusaattona 24.6. vietetään Myllyjärvellä juhannusjuhlaa, johon ovat kaikki tervetulleita istumaan iltaa nuotion äärelle, laulamaan, kisailemaa, uimaan ja saunomaan. Diakonian leiripäiviä vietetään heinäkuussa, ja taidepäivä Myllyjärvellä 18.7. kutsuu mukaan kaikenikäisiä maalaamaan taiteilija Antti Huovisen johdolla.

Jumalanpalvelukset Vehmaan Pyhän Margareetan kirkossa pidetään sunnuntaisin pääsääntöisesti klo 10, poikkeuksina Kansanlaulukirkko Myllylammen lavalla sunnuntaina 31.7. sekä Rahkmalan metsäkirkko Tanhuantuvan maastossa sunnuntaina 28.8. klo 17. Heinäkuussa jumalanpalveluksia ei striimata. Hartaushetkiä järjestetään kesän aikana myös Laittisten Kappelmäellä sekä Margareeta-kodissa.

Kirkkoon kannattaa tulla jumalanpalveluksien lisäksi tulla kesäkonsertteihin 8.6., 22.7. ja 10.8., joissa kuullaan niin urku- ja laulumusiikkia, viulu- ja sellosooloja kuin barokkisävelmiä nokkahuilun ja barokkikitaran soittamana.  Kirkko on kesäaikana avoinna myös tiekirkkona 26.6.-5.8. ma-pe klo 9-15, jolloin paikalla on myös kirkko-oppaana toimiva kesätyöntekijä.

Vehmaan seurakunta osallistuu Hyvää Vehmaalla -tapahtumaan lauantaina 2.7. Vinkkilän toiminta-aukiolla. Seurakunnan aamunavauksen lisäksi paikalla on diakonian munkkikahvio, jonka tuotolla tuetaan Yhteisvastuukeräystä. Tapahtumaa seuraavana päivänä 3.7. vietetään kirkossa kesäasukkaiden kirkkopyhää. Kesän tapahtumista mainittakoon myös Viestipyhiinvaellus, joka kulkee kesän aikana Pyhän Olavin mannerreittiä pitkin halki eteläisen Suomen ja saapuu Vehmaalle 9.-11.8.

Vehmaan seurakunnan tapahtumat kesällä 2022

Su 5.6. klo 10 Helluntain messu, jonka jälkeen Wikman–Heikkilän suvun muistomerkin julkistaminen

Ti 7.6. klo 18 Kesäillan hartaus Laittisten Kappelmäellä, jonka jälkeen kahvitus Vehmaan museolla, järj. Vehmaan Kotiseutuyhdistys

Ke 8.6. klo 18 Kesäkonsertti: Alkusoitto kesään. Aada Wirberg, urut & piano, Hanna Pishro, laulu. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 €.

Su 19.6. klo 10 Konfirmaatiomessu, kesän 2022 rippikoululaiset.

Ma-to 20.–23.6. Lasten leiri Myllyjärvellä 1.–4. luokan päättäville yhteistyössä Vehmaan kunnan kanssa.

Pe 24.6. klo 18–22 Koko perheen juhannusjuhla Myllyjärvellä. Alkuhartaus ja lipunnosto klo 18, jonka jälkeen vapaamuotoista ohjelmaa yhteislaulun, leikkimielisen kisailun ja jutustelun merkeissä. Sauna lämmin koko illan. Kahvitarjoilu sekä makkaranpaistoa nuotiolla. Vapaaehtoinen maksu lähetystyölle.

La 25.6. klo 10 Juhannuspäivän messu

La 2.7. klo 11–14.30 Hyvää Vehmaalla -tapahtuma Vinkkilän tapahtuma-aukiolla; srk:n diakoniatyön kahviosta munkkikahvit Yhteisvastuun hyväksi.

Su 3.7. klo 10 Messu, kesäasukkaiden kirkkopyhä

18.–20.7. Diakonian leiripäivät Myllyjärven leirimajalla:
Ma 18.7. klo 10–15 Taidepäivä kaikenikäisille, ohjaajana Antti Huovinen
Ti 19.7. klo 10–15 Vanhemman väen leiripäivä
Ke 20.7. klo 10–15 Hyvän mielen leiripäivä
Osallistumismaksu leiripäiviin 5 € / päivä. Ilmoittautumiset ti 12.7. mennessä virastoon, p. 02 433 1011, tai diakoni Tuijalle, p. 044 033 2515.

Pe 22.7. klo 19 Kesäkonsertti: Kesäyö kirkkomaalla. Elsi ja Ruben Goesch, viulu, Oskari Pirttimaa, sello ja Kikko Siltanen, piano. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 €.

La 30.7. Retki Särkänniemen huvipuistoon yhteistyössä Vehmaan nuorisotoimen sekä Taivassalon ja Kustavin kuntien kanssa. Ilmoittautuminen Vehmaan kunnan eVarauksen kautta.

Su 31.7. klo 10 Kansanlaulukirkko & Kaiken kansan kirkkokahvit Myllylammen lavalla Laittisissa, järj. lähetystyön työryhmä & Lahdingon kyläyhdistys.

Su-Ti 31.7.–2.8. klo 14 Lasten laululeiri Myllyjärvellä; päätöskonsertti leirimajalla ti klo 14

Su 7.8. klo 10 Perhemessu, koulun aloittavien siunaaminen.

Ti 9.8. klo 18 Viestipyhiinvaelluksen iltahartaus Vehmaan kirkossa osana valtakunnallista Pyhän Olavin viestipyhiinvaellusta.

Ke 10.8. klo 18 Kesäkonsertti: Barokin parhaat groundit. Duo All’Improvviso (Pekka Silén, nokkahuilu ja Olli Hyyrynen, luuttu / barokkikitara). Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 €.

To 11.8. klo 10 Viestipyhiinvaelluksen aamuhartaus, Laittisten Kappelmäki. Pyhiinvaellus pyöräillen Vehmaa – Lemu.

Su 28.8. klo 17 Metsäkirkko Rahkamalassa, järj. Vehmaan srk, Pohjoiskulman kyläyhdistys, Rahkmalan Huru-ukot sekä Rahkmalan Martat.

Vehmaan kirkko palvelee tiekirkkona 27.6.–5.8., avoinna ma-pe klo 9–15, paikalla myös kirkko-opas.

Kesäkahvila Aitta kirkonmäellä avoinna 6.6.–31.7. ma-ti ja to-pe klo 12–18, la-su klo 10–17 (ei 23.–25.6.)

Kirkkoherranvirasto avoinna 6.6. alkaen ainoastaan tiistaisin klo 9–13, samoin diakonin vastaanotto Vinkkilän srk-talolla 6.6. alkaen tiistaisin klo 9–10 (ti 28.6., 5.7. ja 2.–16.8. asiointi kirkkoherranvirastossa).