Seimen äärellä -näyttely Vehmaan kirkossa koko jouluajan

28.11.2018 16.30

seimi small_S.jpg

Uusikaupunkilaisen lastenohjaaja, kuvataiteilija Ritva Vasaman puusta valmistamat seimiasetelmat ovat esillä Vehmaan kirkossa koko jouluajan 1. adventista loppiaiseen. Kirkon ovat jouluaikana auki päivittäin klo 12-17.

Ritva Vasama on eläkkeellä oleva lastenohjaaja ja kuvataiteilija. Hän on kuvittanut lapsille suunnattuja tarinoita ja tehtäväpalstoja vuodesta 1985 lähtien mm. seuraaviin sanomalehtiin: Turun Sanomat, Tyrvään Sanomat, Nappi ja Vakka-Suomen Sanomat. Viimeksi mainittuun lehteen kuvitustyö jatkuu edelleen.

Ritva Vasaman erityisalana ovat olleet kuuroille lapsille suunnattujen lastenkirjojen tarinoiden kuvittaminen viittomamerkkeineen sekä raamattuaiheiset evankeliumisarjat. Ritva Vasama on myös kuvittanut viiden joulukortin sarjan hyväntekeväisyyttä harjoittaville yhdistyksille.

Kansainvälistä arvostusta Ritva Vasama on saanut seimillään, joiden hahmot hän on työstänyt luonnosta löytämistään puunkappaleista. Ritva Vasaman seimet ovat kiertäneet kymmenen vuotta kansainvälisen seiminäyttelyn mukana Suomen ainoana edustajana vuodesta 2008.