Kuorolaulun juhlaa adventtikonsertissa

3.12.2019 06.27

Tule, joulu! -adventtikonsertissa Vehmaan kirkossa ke 4.12. klo 18 esiintyvät vehmaalaissyntyiset kanttorit Sari Mäkinen (os. Survonen) sekä Hanna Pishro yhdessä Vehmaan kirkkokuoron ja lapsikuoro Margareetan Mukuloitten kanssa.

Konsertin ohjelmassa kuullaan joulun odotukseen liittyviä ja muita vuosien saatossa rakkaiksi tulleita sävelmiä. Kanttorit Sari ja Hanna esiintyvät niin solisteina kuin duettona; lisäksi konsertissa kuullaan Vehmaan seurakunnan kuoroja sekä yhdessä että erikseen.

Sari Mäkinen (os. Survonen) aloitti kuorossa laulamisen vuonna 1969 Vehmaan silloisen kanttorin perustamassa lapsikuorossa, ja kuoroura on jatkunut keskeytyksettä siitä saakka. Laulaja, kirkkomuusikko ja lastentarhanopettaja Sari Mäkinen toimii tällä hetkellä toimii Punkalaitumen kanttorina ja johtaa työhönsä liittyen Punkalaitumen seurakunnan kuoroja, Kirkkokuoroa sekä projektikuoro Laitumen Laulajia. Lisäksi hänellä on Säkylässä kolme vuotta sitten perustamansa viihdekuoro MusiSoi.

Konsertti ennakoi samalla Vehmaan kirkkokuoron juhlavuotta: kirkkokuoro on toiminut Vehmaan seurakunnassa säännöllisesti vuodesta 1890, ja sen perustamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 130 vuotta.

Konserttiin on vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu lapsikuoro Margareeta Mukuloitten toiminnan tukemiseen.