Pietilä_18-09-07_039b-2.jpg

Saksofonimusiikkia Marianpäivän konsertissa

11.3.2020 11.55

Sunnuntaina 22.3. klo 18 Vehmaan kirkossa esiintyy improvisaatioistaan tunnettu saksofonitaiteilija Esa Pietilä.

Vapaan improvisoinnin, jazzin ja nykymusiikin kentältä tunnettu saksofonisti Esa Pietilä vapauttaa saksofonistaan virtuoosisesti huimia, värikkäitä ja hehkuvia improvisaatioita. Konsertti on tunnin mittanen, kokonaan improvisoitu saksofonin sooloesitys, jossa kuullaan myös improvisaatioita tutuista virsistä sekä J. S. Bachin sävelmistä.

Esa Pietilä on kansainvälisesti tunnustettu saksofonitaiteilija, jonka ohjelmistoon kuuluvat orkesterin solistitehtävien, kamarimusiikin ja jazzyhtyeitten ohella myös improvisoidut soolosaksofonikonsertit.

Pietilä on konsertoinut kotimaassa ja ulkomailla, mm. Järvenpään Sibelius-viikoilla, Temppeliaukion kirkossa (Helsinki), Oulun, Rovaniemen, Rauman, Kuopion, Uudenkaupungin ja Naantalin kirkoissa, sekä useasti Helsingissä ja ulkomaisilla festivaaleilla. Ulkomaisista soolokonsertista mainittakoon mm. konsertit USA:ssa, Italiassa ja Sveitsissä.

Keväällä 2016 Esa Pietilä kantaesitti Kalevi Ahon hänelle säveltämän ja omistaman saksofonikonserton. Hän on myös esiintynyt Avanti! kamariorkesterin solistina itse säveltämällään konsertolla, johtajanaan Esa-Peka Salonen. Viimeisin soolosaksofonilevy julkaistiin keväällä 2016. Syksyllä 2016 Suomen Jazzliitto myönsi Esa Pietilälle Yrjö -palkinnon, jolla sen saaja nimetään vuoden jazzmuusikoksi ja urallaan ansoituneeksi taiteilijaksi. Tämä on korkein tunnustus, jonka suomalainen jazzmuusikko voi saada.

Konserttiin on vapaa pääsy; ohjelmamaksu 10 €.