Seurakunnan toiminta koronavirustilanteessa

12.3.2020 20.01

Vehmaan seurakunta on koronavirusepidemian torjumiseksi päättänyt rajoittaa kokoontumista harkinnanvaraisesti vain välttämättömiin tilanteisiin. Seurakunnan perustehtävän kannalta keskeistä ovat jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset, jotka pyritään järjestämään normaalisti kuitenkin niin, että ehtoollisenviettoja vähennetään. Sen sijaan ryhmätoiminta, mukaan lukien mm. avoin perhekerho, tiistaipiiri ja harrasteryhmät, sekä konserttitoiminta on pääsääntöisesti peruttu vähintään pääsiäiseen (13.4.) saakka. Päiväkerhot on peruttu 29.3. saakka. Tilannetta seurataan ja tietoja päivitetään tarpeen mukaan.

Koronaviruksen torjunnassa otamme lisäksi huomioon yleiset ohjeistukset liittyen hyvään käsihygieniaan sekä lähikontaktien välttämiseen. Seurakunnan tiloihin saapuessa pestään kädet huolellisesti ja/tai käytetään käsidesiä. Tavatessamme emme kättele. Sairaana tai vähänkään oirehtivana on syytä pysytellä kotona.

Päätös seurakunnan toiminnan rajaamisesta on tehty noudattaen Valtioneuvoston tänään 12.3. antamaa ohjeistusta koronavirusepidemian torjuntaan. Ohjeistuksessa suositellaan, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka, sekä suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Myös kirkkohallitus on omassa tiedotteessaan kehottanut hiippakuntia ja seurakuntia vakavasti harkitsemaan luopumista kaikista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien kannalta.

Haasteiden edessä saamme kuitenkin pyytää apua Luojaltamme ja tukeutua toinen toisiimme Jumalan lupaukseen luottaen. Seurakunnan hengellisen työn työntekijät ja Palveleva puhelin ovat käytettävissä keskusteluapuna. Kirkkoherra Antero Aaltosen saa tarvittaessa kiinni puhelimitse, 024331007 tai 0400467707.