Poikkeustilan vaikutukset seurakunnan toimintaan

17.3.2020 13.42

Maanantaina 16.3. julistetun poikkeustilan vuoksi seurakunnan toimintaa on ohjeistettu uudelleen. Jumalanpalvelukset toimitetaan edelleen, mutta yleisötilaisuuksien henkilörajoituksista johtuen ne järjestetään suljetuin ovin. Jumalanpalveluksessa tärkeään rooliin nousee esirukous seurakuntalaisten, kaikkien suomalaisten ja koko maailman puolesta.

Vehmaan seurakunnan jumalanpalvelus lähetetään käytettävissä olevien yhteyksien välityksellä Margareeta-kodin asukkaille. Jumalanpalveluksen tekstit ja virret ovat luettavissa seurakunnan verkkosivujen tapahtumatiedoissa. Kirkon ovet ovat avoinna jumalanpalveluksen jälkeen rukoukselle ja hiljentymiselle sunnuntaisin klo 10.45-12. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Muistutamme myös mahdollisuudesta seurata tv- ja radiojumalanpalveluksia sekä suoratoistopalvelujen kautta lähetettäviä jumalanpalveluksia (esim. Turun tuomiokirkon jumalanpalvelukset osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi).

Kuten jo aiemmin on tiedotettu, kaikki seurakunnan kokoava toiminta, mukaan lukien säännöllisesti kokoontuvat ryhmät ja konsertit, on toistaiseksi peruutettu. Kirkolliset toimitukset toimitetaan poikkeusjärjestelyin. Yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä (lähiomaiset; kastetilaisuudessa perheenjäsenet ja kummit). Omaisten niin toivoessa voidaan harkita myös sitä, että muistotilaisuus järjestetään suurempana tilaisuutena myöhemmin koronatilanteen rauhoituttua.

Rukous kantakoon meitä kaikkia, terveitä ja sairaita, terveydenhuollon ammattilaisia, vastuunkantajia, perheestään huolehtivia ja yksinäisiä – lähellä ja kaukana.

”Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa.”