Koronarajoitusten vaikutus joulukuun tapahtumiin

2.12.2020 17.06

(Muokattu 15.12.2020).

Varsinais-Suomen koronaryhmä on antanut joulukuun alussa uusia suosituksia ja rajoituksia, joilla pyritään rajaamaan koronaviruksen leviämistä. Suositukset ovat tämänhetkisten ohjeiden mukaan voimassa 10.1.2021 saakka.

Suositusten mukaan julkisiin tilaisuuksiin voi osallistua Varsinais-Suomessa enintään 10 henkilöä. Rajoitus koskee kaikkia seurakunnan tilaisuuksia, mukaan lukien jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia; erityisestä pastoraalisesta syystä sallittu määrä voidaan ylittää vain hautaan siunauksessa, jotta kaikkein läheisimmät ihmiset pääsevät mukaan.

Rajoituksista johtuen seurakuntien kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta keskeytetään toistaiseksi. Myös jumalanpalveluksien toteutuksissa ja aikataulussa on muutoksia. Jumalanpalvelukset sekä Kauneimmat joululaulut -tilaisuus järjestetään suljetuin ovin ja välitetään seurakunnalle striimattuna Vehmaan seurakunnan Facebook-sivulla. Kirkon ovet ovat avoinna hiljentymistä varten adventtiaikana maanantaista perjantaihin klo 15-18.

Keskiviikolle 9.12. suunniteltu Joulun Lahja -hyväntekeväisyyskonsertti siirtyy keväälle 2021. Lunastetut liput kelpaavat pääsylippuina kevään konserttiin, joka pyritään järjestämään keskiviikkona 7.4. Halutessaan lipun hinnasta voi myös anoa palautusta kirkkoherranvirastosta sen aukioloaikoina (Kirkonkyläntie 220, ti ja ke klo 9-13).

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa työaikansa puitteissa mukaan virastolla ja seurakuntatalolla sekä puhelimitse ja sähköpostitse. Diakonissan vastaanotto Vinkkilän seurakuntatalossa on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9-10 (lukuunottamatta vko 50).

Diakoniatyön järjestämä perinteinen Tuomaanpäivän jouluateria 21.12. järjestetään tänä vuonna jouluruokapakettina, jonka voi noutaa Vinkkilän seurakuntatalolta tai tilata kotiinkuljetuksena. Yksinäisille ja vähävaraisille suunnatun jouluruokapaketin voi varata diakonissa Arja Mäkitalolta puhelimitse 18.12. mennessä. Diakoniatyö jakaa myös joululehtiä iäkkäille vehmaalaisille.