Uutislistaukseen

Diakonissa Arja Mäkitalo, diakoni Tuija Suominen ja seurakuntamestari Anita Soranko kävelemässä kirkon käyt...

Kolmelle ikimuistoinen päivä

24.5.2021 15.11

Menneenä sunnuntaina Vehmaan seurakunnassa, helluntain jumalanpalveluksessa siunattiin tehtäviinsä seurakuntamestari Anita Soranko ja diakoni Tuija Suominen sekä muistettiin eläkkeelle siirtynyttä diakonissa Arja Mäkitaloa. – Päivää ja sen merkitystä eivät sanat riitä kertomaan – kiitos Vehmaan seurakunta, pohti uusi diakoni Tuija Suominen tapahtuneen jälkeen.

Helluntaita vietetään kristikunnassa kirkon syntymäjuhlana. Vehmaalla tämän vuoden helluntai sai merkityksen uuden alkuna. Pitkään seurakuntaa palvellut Arja Mäkitalo jäi eläkkeelle diakonissan virasta maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin Tuija Suominen siirtyi diakonin tehtäviin Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vanhustyön toiminnanohjaajan tehtävistä. Työhön siunaamisella oli tärkeä merkitys viestikapulan siirtämisessä seuraavalle.

Edellisen suntion Simo Virtasen läksiäisiä vietettiin seurakunnassa jo viime syksynä. Uusi suntio, aiemmin jalkahoitajana vehmaalaisille tutuksi tullut Anita Soranko on perehtynyt seurakuntamestarin tehtäväänsä oppisopimusopiskelijana, ja nyt opintojen valmistuttua oli aika kypsä työhön siunaamiselle.

Jumalanpalvelusta ja tehtäviin siunaamista vietettiin kirkossa koronarajoitusten puitteissa. Tehtävään siunaamisen toimitti kirkkoherra Antero Aaltonen diakonissa Arja Mäkitalon ja kirkkovaltuuston puheenjohtaja Janne Ahalan toimiessa avustajina.

Monien seurakunnan toimintamuotojen oltua koronan vuoksi tauolla seurakuntalaisille haluttiin antaa mahdollisuus esittää kiitoksensa diakonissa Arjalle sekä tervehtiä diakoni Tuijaa ja suntio Anitaa. Tähän tarjoutui tilaisuus jumalanpalveluksen jälkeen kirkonmäen kesäkahvilan pihalla, jossa kirkkoherra ojensi Arja Mäkitalolle seurakunnan keräämän lahjakeräyksen tuoton sekä kukat kaikille kolmelle päivänsankarille.

– Tuntui hyvältä huomata, miten moni oli jo ehtinyt tulla tutuksi Tuijan kanssa. Hän on juuri oikea ihminen jatkamaan tässä tehtävässä, totesi Arja Mäkitalo tervehdysten lomassa. – Arja on tehnyt työtään suurella sydämellä ja jättänyt jälkeensä suuret saappaat. Minut on kuitenkin otettu lämpimästi vastaan – uuden työn aloittaminen on käynyt luonnikkaasti, Tuija Suominen puolestaan kiitteli.

Kesän aikana uuteen diakoniin pääsee tutustumaan hartaushetkissä, leiripäivillä ja vaikkapa kaikille avoimessa Myllyjärven juhannusjuhlassa. Myös diakonin vastaanotto palvelee tuttuun tapaan maanantaisin ja keskiviikkoisin. Hartaana toiveena on päästä syksyllä jatkamaan ryhmätoimintaa normaaliin tapaan.

Seurakuntamestarin työn jälki näkyy jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa esimerkiksi hautajaisten yhteydessä. Arkisin seurakuntamestarin voi tavata työn touhussa Vehmaan kauniilla kirkkomaalla. Myös Vehmaan kirkko on kesäaikana auki tiekirkkona.

Emeritadiakonissa Arja puolestaan iloitsee saadessaan keskittyä rakkaiden lastenlastensa sekä puutarhan hoitamiseen. Seurakunnalla ja kirkon työllä on kuitenkin lähtemätön paikka Arjan sydämessä, ja epäilemättä häntä tullaan jatkossakin näkemään kirkkokuoron riveissä sekä vapaaehtoisena diakonia- ja lähetystyön tilaisuuksissa.