Vehmaan kirkkoneuvostolta aloite liitosselvittelyyn

10.12.2021 09.32

Vehmaan seurakunnan kirkkoneuvosto on syksyn kokouksissaan käsitellyt seurakunnan tulevaisuutta. Seurakunnan taloudellinen tilanne on ollut huolen aiheena jo aiemmin, mistä syystä mm. kirkkoherran virka jäi syksyllä vakinaisesti täyttämättä. Turvatakseen seurakunnan toiminnan kirkkoneuvosto on päättänyt lähteä etsimään Vehmaan seurakunnalle kumppania lähiseurakunnista liitosselvittelyn kautta.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on pyytänyt Vehmaan seurakuntaa tekemään selvityksiä taloudellisista ja toiminnallisista edellytyksistä 5–10 vuoden aikajaksolla. Kokonaistilanne näyttää kuitenkin jo ensi vuoden kannalta taloudellisesti haastavalta, ja koska seurakunnan pääasiallinen tulonlähde on verokertymä, ei tilanteeseen ole näköpiirissä helpotusta myöskään pitemmällä tähtäimellä.

Jotta seurakunnan toiminta Vehmaalla voidaan turvata myös tulevina vuosina, kirkkoneuvosto on kokouksessaan 29.11. päättänyt tehdä aloitteen seurakuntaliitokseen liittyvästä selvityksestä ja pyytää Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulilta tukea selvityksen tekemiseen. Kirkkoneuvosto esittää tuomiokapitulille toiveen, että neuvottelut aloitettaisiin Mynämäen ja Uudenkaupungin seurakuntien kanssa.

Kyseessä ovat alustavat neuvottelut seurakunnan toimintojen järjestämisestä, eikä päätöstä varsinaisen seurakuntaliitoksen toteutumisesta tai sen mahdollisesta aikataulusta ole vielä tehty. Seurakunta tiedottaa tilanteen etenemisestä käsittelyn eri vaiheissa. Asiaan liittyvissä kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä vt. kirkkoherra Outi Tukia-Takalaan, p. 044 735 8116Linkki avautuu uudessa välilehdessä .