Uutislistaukseen

Teini-ikäinen tyttö, jonka suun edessä maskin muotoon kirjoitettu teksti: Anna mun tulevaisuus takas.

Yhteisvastuu 2022 tukee koronan seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria

6.2.2022 08.00

Seurakuntien vuosittainen Yhteisvastuukeräys avataan jälleen kynttilänpäivänä 6.2. Tänä vuonna 2022 Yhteisvastuukeräyksellä autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria Suomessa ja maailmalla. Tuotosta 40 prosenttia jää lasten ja nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien sekä Lasten ja nuorten keskuksen matalan kynnyksen toimintojen kautta. 60 prosentilla avustetaan Kirkon Ulkomaanavun työn kautta kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita.

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt.

Yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.

Toisen puoliskon vuoden 2022 Suomeen kohdistettavasta keräystuotosta saa Lasten ja nuorten keskusLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa kehitetään matalan kynnyksen jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Etsivän nuorisotyön SaapasLinkki avautuu uudessa välilehdessätoimintaa laajennetaan keräystuotolla uusille paikkakunnille ja uutuutena myös kouluihin. Valtakunnallisesti toimivan NettiSaappaan vapaaehtoiset hakeutuvat nuorten luo sosiaalisessa mediassa ja tarjoavat tarvittaessa keskusteluapua. Keräysvaroilla kehitetään myös MoottoripajaLinkki avautuu uudessa välilehdessä– sekä PerheystäväLinkki avautuu uudessa välilehdessä-toimintaa.

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastonLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. Rahaston tuella hätäaputyö voidaan katastrofitilanteissa käynnistää nopeasti. Tämänvuotisessa keräyksessä huomioidaan erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työ Etelä-Sudanissa, jonne sisällissotaa paenneet perheet ovat palaamassa pakolaisuudesta.

Yhteisvastuukeräys on seurakunnassamme esillä helmikuun aikana kynttilänpäivän kirkkomuskarimessussa 6.2., nuorten iltamessussa 13.2. sekä laskiaistapahtumassa sunnuntaina 27.2. Vehmaan seurakunnan keräykseen voit osallistua myös lahjoittamalla MobilePaylla numeroon 42932, keräyslippaisiin kirkossa, seurakuntatalolla, Merililianissa, TeeTee Tarvikkeessa ja Vilumarketissa tai verkkokeräyksen kautta,