Seurakunta apuna ja tukena

Seurakunnan työntekijät tarjoavat keskusteluapua kaikissa elämänvaiheissa. Voit varata ajan toimistolle, ja tarvittaessa teemme myös kotikäyntejä. Ota rohkeasti yhteyttä, kun kaipaat keskustelua tai kuuntelijaa!

Diakoniatyöntekijä on tavattavissa Vinkkilän seurakuntatalolla, Jampintie 10, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9 - 10 ja sopimuksen mukaan.

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun

• haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti
  • tarvitset tukea vaikeuksissasi
  • haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan

Diakoniatyö palvelee kaiken ikäisiä ihmisiä. Voit ottaa yhteyttä, kun tunnet itsesi yksinäiseksi, pohdit hengellisiä kysymyksiä, olet menettänyt läheisesi, haluat jutella ihmissuhteistasi, terveydellisistä tai taloudellisista ongelmistasi.

Keskusteluapu on maksutonta, ja meillä on vaitiolovelvollisuus.

Kirkon keskusteluapua

Oman seurakunnan työntekijöiden lisäksi valtakunnallinen Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Palveleva puhelin

Avoinna joka ilta klo 18 - 24.

Palveleva chat

Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettomänä.

Avaa chat

Keskusteluapua nuorille ja koululaisille

Ristiohjain Twitchissä tarjoaa paikan jutella pelaamisesta ja elämästä.
NettiSaapas kuuntelee nuorten mietteitä sosiaalisessa mediassa.

Ota yhteyttä!

Olen tavoitettavissa Sinua varten.
Ota rohkeasti yhteyttä!
Tulen mielelläni myös kotikäynnille!

T. diakonissa Arja Mäkitalo

Sururyhmä

Läheisen ihmisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Suru nostaa pintaan monenlaisia tunteita ja herättää kysymyksiä. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden käydä läpi suruun ja menetykseen liittyviä asioita sururyhmässä.

Sururyhmään kutsutaan erityisesti viime vuoden pyhäinpäivän jälkeen läheisensä menettäneitä vehmaalaisia. Mukaan voi tulla myös aikaisemmin menetyksen kokeneita surun ollessa yhä läsnä.

Ryhmässä keskustellaan yhdessä asioista, joita menetys ja kulunut suruaika on nostanut esiin. Jokaisella on ilmaisun vapaus ja myös tunteet ovat sallittuja ryhmässä. Kokemuksia jakamalla voimme olla auttamassa toinen toisiamme. Ryhmän toimintaan kuuluu ehdoton luottamuksellisuus.

Sururyhmä kokoontuu marraskuusta lähtien 6-8 kertaa n. joka toinen viikko. Ryhmän aloitustapaaminen on Vinkkilän seurakuntatalossa torstaina 12.11. klo 18. Tällöin sovitaan jatkotapaamista osallistujien kesken.

Ryhmän vetäjinä toimivat yhteistyössä diakonissa Arja Mäkitalo ja kirkkoherra Antero Aaltonen. Kummaltakin työntekijältä voi varata ajan myös henkilökohtaista keskustelua varten.

Ilmoittautuminen sururyhmään Arjalle viim. maanantaina 9.11.