Konfirmaatio ja rippijuhlat

Rippikoulu on monille nuorille yksi nuoruuden kohokohdista. Konfirmaatiossa nuoret tunnustavat uskonsa ja tulevat seurakunnan täysivaltaisiksi jäseniksi.

Rippikoulu on osa seurakunnan antamaa kasteopetusta. Se on nuorelle ainutkertainen mahdollisuus vahvistaa omaa uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan ja varustautua elämään kristittynä. Lisätietoa rippikoulusta ja ilmoittautumisajat löydät rippikoulusivuiltamme.

Konfirmaatio osana ehtoollisjumalanpalvelusta

Rippikoulun jälkeen vietetään konfirmaatiojumalanpalvelusta, jossa nuoret lausuvat uskontunnustuksen ja saavat siunauksen. Vanhemmat ja läheiset rukoilevat nuoren puolesta yhdessä muun seurakunnan kanssa. Kummi tai muu läheinen on tavallisesti mukana konfirmoitavan nuoren siunaamisessa.

Konfirmaatiomessua vietetään sunnuntain messun yhteydessä. Konfirmaatiomessu kestää reilun tunnin ja päättyy ehtoolliseen. Messun jälkeen konfirmoiduille jaetaan rippikoulutodistukset.

Konfirmaatiossa nuoresta tulee seurakunnan täysivaltainen jäsen, joka voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja olla täysi-ikäisenä ehdolla seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen on ehtona myös kirkolliselle avioliittoon vihkimiselle, mutta konfirmaatiota ei edellytetä.

Rippikoulun voi käydä vaikka ei haluaisikaan osallistua konfirmaatioon. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kastetta ja kirkkoon kuulumista.

Rippijuhla on nuoren oma juhla

Rippikoulun käyminen ja konfirmaatio ovat juhlan hetki nuoren elämässä. Konfirmaatiomessun jälkeen järjestettävissä rippijuhlissa on yleensä mukana nuoren lähiomaisia, kummit sekä ystäviä. Myös rippikoulun isoset ja työntekijät voi halutessaan kutsua rippijuhliin.

Rippijuhlien ohjelma muodostuu yleensä kahvittelusta ja vapaamuotoisesta seurustelusta. Useimmat viettävät rippijuhlia kotonaan.
Myös seurakunnalta voi kysyä sopivia tiloja rippijuhlien ja muiden perhejuhlien järjestämiseen.
Lisätietoja puhelimitse numerosta 02 433 1011 tai sähköpostitse vehmaan.seurakunta@evl.fi

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia