Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakuntien tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle.
Marraskuussa 2022 käytävissä vaaleissa valitaan luottamushenkilöt vuosille 2023 –2026.

Lisätietoja seurakuntavaaleista löydät myös Seurakuntavaalit.fi -sivustolta.

Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu!

Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä, eri tavoin ajattelevia ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia seurakuntalaisia eri aloilta.

Mikäli haluat asettua ehdolle, kysy seurakuntasi ehdokaslistoista ja yhteyshenkilöistä kirkkoherranvirastosta tai nykyisiltä luottamushenkilöiltä ja etsi itsellesi sopiva lista. Listoja perustavat valitsijayhdistykset, joiden taustalla voi olla herätysliike tai poliittinen puolue, usein myös jokin teema tai ajatusmaailma.

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä.

Tutustu kirkon vaalijärjestykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ehdokasasettelu on päättynyt

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi 15.9.2022. Mukana vaalissa ovat seuraavat valitsijayhdistykset sekä ehdokkaat:

Vehmaan kokoomus ja sitoutumattomat seurakuntalaiset:
Seppo Lehto, Tiina Kankkio, Jaakko Lehto, Mika Mihailoff, Olli-Pekka Ahokas, Minna Lindström, Meiri Ahtiainen, Rita Santanen

Ruusuryhmä:
Nina Mäkelä, Simo Virtanen

Keskusta:
Tiina Amperla-Hirvonen, Kaarina Frosterus, Elina Heino, Antti Huovinen, Bettina Leppälehto-Suomi, Pentti Piilinen, Susanna Ranta, Aila Saalasti, Antti Saarinen, Reija Skog, Kaisa Virtala.

Seurakuntavaalien äänestysnumerot arvotaan lokakuun alussa.

Tärkeät päivämäärät:

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Vehmaan seurakunnassa äänestyspaikkana toimii Vinkkilän seurakuntatalo (Jampintie 10).
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vehmaan seurakunnassa äänestyspaikkana toimii Vehmaan kirkko (Kirkkotie 14), jossa äänestäminen alkaa aamun jumalanpalveluksen jälkeen.
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Vaalilautakunta vuoden 2022 seurakuntavaaleissa:

Kirkkovaltuuston 27.4.2022 vahvistama vaalilautakunta:

Esko Hietala (pj)
Leena Heinonen
Jouni Salmi
Hanna Simola
Tarja Ahtiainen

Varalla:
1. Kaarlo Theis, 2. Helinä Seppälä, 3. Satu Topi, 4. Kirsti Ahala, 5. Raimo Jalonen.

Kirkkoherra kuuluu vaalilautakuntaan virkansa puolesta.