Kesän 2018 rippikoulu Vehmaan Myllyjärvellä

Kutsumme Sinut, 

ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori, mukaan vuoden 2019 rippikouluun. Samalla kutsumme Sinut ikimuistoiselle matkalle 

  • tutustumaan itseesi, ikätovereihisi ja kotiseurakuntaasi, 
  • pohtimaan ihmisenä elämisen ja aikuistumisen isoja ja pieniä kysymyksiä
  • etsimään ja kokemaan yhdessä sitä arvokasta aarretta, jonka Jumala meille lahjoittaa.

Suomalaisessa perinteessä rippikoulua pidetään merkittävänä etappina kohti aikuisuutta. Rippikoulu on osa seurakunnan kasteopetusta.

Toivomme, että me rippikoulun opettajat ja seurakunnan työntekijät voimme osaltamme antaa hyviä ja vahvoja eväitä elämään sekä toimia tukena kristittynä kasvamisen ja aikuistumisen matkalla.

Vuoden 2019 rippikoulu Vehmaan seurakunnassa

Rippikoulun aloitustilaisuus järjestetään keskiviikkona 17.10. klo 18 Myllyjärven leirimajalla. Paikalle ovat tervetulleita kaikki tulevat rippikoululaiset ja heidän huoltajansa.

Kevään yhteiset rippikoulutapaamiset:

Ke 23.1. klo 16-18 (palauta syksyn rippikoulukortti; saat tilalle uuden kevätkauden kortin)

Ke 27.12. klo 16-18  (diakonia- ja lähetystyö; sovitaan diakonia- ja pslvelutehtävistä)

Lisäksi osallistutaan jumalanpalveluksiin:

Su 3.2. klo 17 Kynttilänpäivän messu; oppitunnit klo 11-13

Pääsiäisajan jumalanpalvelus (palmusunnuntain ja pääsiäismaanantain välillä 14.4.-22.4.

Su 5.5. klo 10 Messu; oppitunnit klo 11-13.

Lisäksi osallistutaan Matkalauluja-konserttiin kirkossa su 10.3. klo 17,  kinkereille helmi-maaliskuussa sekä hautajaisiin (sovitaan erikseen khra Anteron kanssa).

Rippileiri järjestetään su 7.- pe 12.7. Myllyjärven leirimajalla. Leiri alkaa yhteisellä jumalanpalveluksella Vehmaan kirkossa.

Kun olet suorittanut rippikoulun, sinulla on oikeus tulla konfirmoiduksi. Rippikoulun konfirmaatio on sunnuntaina 14.7. klo 10 Vehmaan kirkossa.

Muuta rippikoulusta

Aloitustilaisuuden ja rippileirin välillä rippikouluun sisältyy jumalanpalveluksia, kaikille yhteisiä opetustuokioita sekä seurakuntaan tutustumista nuorteniltojen, kinkereiden ym. avulla. Kevätkaudella rippikoululaiset tutustuvat diakoniatyöhön osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen tai erilaisten palvelutehtävien muodossa. Tarkat päivämäärät näiden päivien osalta saat riparin aloitustilaisuudessa, ja ne päivitetään myös tälle sivulle.

Jumalanpalveluskäynnneistä ja muista rippikoulutapaamisista saat merkinnän rippikoulukorttiisi. Muista pitää kortistasi hyvä huoli ja palauttaa se täytettynä. (Syyskauden kortti palautetaan 23.1., kevätkauden kortti rippileirin alkaessa 7.7.)

Kaikki yhteiseksi merkityt tapaamiset ovat rippikouluun osallistuville pakollisia. Mikäli et pääse paikalle, ole hyvissä ajoin yhteydessä rippikoulunohjaajiin, niin voimme sopia korvaavuuksista.

Rippikoululeiristä peritään 100 € leirimaksu. Leirin maksusta voi anoa vapautusta; tällöin tulee ottaa yhteys diakonissa Arja Mäkitaloon. 

Ilmoittautuminen rippikouluun

Rippikouluun ilmoittaudutaan 8.10. - 25.10. välisenä aikana.  Täytä lomakkeen tiedot huolellisesti yhdessä huoltajasi kanssa. (Ilmoittautumislinkki avautuu 18.10.)

Sivulle päivitetään vuoden mittaan tietoa rippikoulun sisällöstä ja aikataulusta. Seuraa siis sivua säännöllisesti koko rippikouluvuoden aikana. 

Jos käyt rippikoulusi muualla kuin Vehmaan seurakunnan riparilla, käy silti täyttämässä lomake!

HUOM! Jos et pääse ilmoittautumaan netissä, ota yhteyttä seurakuntaan 25.10. mennessä, niin sovitaan, miten toimitaan.