Kohtuus. Kestävyys. Toivo. Viestipyhiinvaellus 2022

Viestipyhiinvaellus kulkee Pyhän Olavin mannerreittiä pitkin Savonlinnasta Turkuun 26.5.-14.8.2022.
Vaellus jatkuu Pyhän Olavin merireittiä pitkin 14.8.2022 kohti saaristoa ja Ahvenanmaata.

Tule mukaan kesän 2022 vaikuttavimpaan vaellustapahtumaan. Voit osallistua yksittäiselle vaellusosuudelle tai liittyä mukaan pidemmäksi aikaa.  Pyhän Olavin reittien kautta se kytkeytyy pohjoismaisiin historiallisiin pyhiinvaellusreitistöihin. Tulemalla mukaan olet osa laajempaa sukupolvien ketjussa kulkevaa kohtuuden kulttuurin liikettä. Olet kohtuuden, kestävyyden ja toivon matkalla.  Vaellus etenee kesän aikana kuuden hiippakunnan alueella, joista jokainen alue järjestää vaelluksen kulun omalla tavallaan.

Lisätietoja: Viestipyhiinvaellus 2022 Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Aikataulu:

• Aloitustapahtuma helatorstaina 26.5.2022 Savonlinnan Tuomiokirkossa ja Olavinlinnan maisemissa Riihisaaressa piispa Seppo Häkkisen johdolla

• Perillepääsynjuhla Turun tuomiokirkossa 14.8.2022 klo 10 arkkipiispa Tapio Luoman johdolla

Vehmaan seurakunta mukana Pyhän Olavin mannerreitin viestipyhiinvaelluksessa

Vehmaan seurakunnan osuus 9.8 – 11.8. toteutetaan kokonaisuudessaan pyörävaelluksena.

Ti 9.8. Viestin saapuminen Vehmaalle (Kalanti - Vehmaa)

Reitti: Kalannin kirkko - Vehmaantie / Kalannintie - Amberlantie - Kirkonkyläntie - Kirkkotie - Vehmaan kirkko, yht. 22,5 km.

Viesti saapuu Vehmaalle Kalannista polkupyörävaelluksena. Vehmaalaiset vastaanottavat vaeltajat n. klo 16 Rahkmalan Tanhuantuvalla (Kalannintie 354), jossa on mahdollisuus tutustua metsäkirkon alueeseen. Pohjoiskulman kyläyhdistys järjestää kahvituksen.

Kulku jatkuu yhteisesti Vehmaan kirkolle klo 18 alkavaan iltahartauteen, jossa tapahtuu varsinainen viestikapulan vaihto.
Matka Tanhuantuvalta kirkolle on n. 5 km.

Vaeltajien majoittuminen Myllyjärven leirimajalla, jonka etäisyys kirkosta on n. 2 km. Bead & Breakfast, 15 € / yö, 25 € / 2 yötä.
Varaukset ja lisätiedot Vehmaan kirkkoherranvirastosta, p. 02 433 1011.

Ke 10.8. välipäivä

Välipäivänä on mahdollisuus osallistua kirkkokonserttiin Vehmaan kirkossa klo 18.

Barokin parhaat groundit, esiintyjänä Duo All'Improviso (Pekka Silén, nokkahuilu & Olli Hyyrynen, kitara, luuttu).
Vapaa pääsy, ohjelmamaksu 10 €.

To 11.8. Viestin vienti Vehmaalta Lemuun

Reitti: Vehmaan kirkko - Kirkkotie - Kirkonkyläntie / Vinkkiläntie / Mynämäentie - Laittisten kappelmäki, yht. 6 km.
Laittisten kappelmäki - Mynämäentie - Pyhäntie - Unikankareentie - Kirkkotie - Mietoisten srk-koti, yht. 16,4 km.
Mietoisten srk-koti - Kirkkotie - Mynämäentie - Kivivuorentie / Kaivoistentie - Miiaistentie - Askaistentie - Kirkkotie - Monnoistentie - Lemun kirkko, yht. 12 km.

Viestipyhiinvaellus jatkuu pyöräillen Vehmaalta Mietoisten kautta Lemuun.

Aamuhartaus Laittisten Kappelmäellä klo 10, josta reitti kulkee Korvensuun ja Pyheen kautta Mietoisten kirkolle ja sieltä edelleen Lemuun.

Vehmaalla on mahdollisuus osallistua aamukahveille Lahdingon kylätalolla klo 9 alkaen (järj. Lahdingon kyläyhdistys); Mietoisten seurakuntatalossa on tarjolla keittolounas pientä korvausta vastaan (järj. Mynämäen seurakunta).

Viestikapulan vaihto tapahtuu Lemun kirkolla klo 18 iltajumalanpalveluksessa.

Vehmaan seurakunnan työntekijöistä vaelluksella ovat mukana kanttori Hanna Pishro ja vt. kirkkoherra Outi Tukia-Takala.

Vaeltajien apuna kulkee huoltoauto, jonka kuljettajana toimii paikallinen seurakuntalainen.

Linkkejä ja lisätietoa:

Viestipyhiinvaellus 2022Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Viestipyhiinvaellus FacebookissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Viestipyhiinvaellus InstagramissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Viestivaelluksen aikatauluLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Pyhän Olavin mannerreitistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Yhteystiedot Vehmaan seurakunnassa

Hanna Pishro