Myllyjärven leirimajan kunnostustyöt käynnissä

24.5.2019 16.43

20190602_162010_XL.jpg

Myllyjärven leirimajalla keväällä alkaneet rakennus- ja kunnostustyöt etenevät hyvää vauhtia. Kesän aikana leirimajalle valmistuu mm. uudet majoitustilat sekä nykyaikaiset wc- ja suihkutilat. Myllyjärven uimaranta ja päärakennus saunoineen ovat käytössä koko kesän ajan rakennustöistä huolimatta. Leirimajan kesässä on luvassa myös monenlaista toimintaa, ja juhannusaattona Myllyjärven rannassa vietetään seurakunnan kaikille avointa juhannusjuhlaa.

Leirimajan alueen kohennus alkoi jo viime kesänä tekemällä puuston raivaustöitä ja tuomalla rantaan kuutioittain hienoa hiekkaa. Uudistunut hiekkaranta houkutteli uimareita, ja uimarannasta pääsivät nauttimaan myös oman seurakunnan rippikoululaiset, jotka viettivät rippileiriään Myllyjärvellä - ensimmäisenä ikäryhmänä yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen.

Viime kesän telttaleirin sijaan tämän vuoden  osa pääsee jo majoittumaan uusissa mökkirakennuksissa, jotka parhaillaan nousevat leirimajan sivulla olevan kallion molemmin puolin. Mynämäen Hirsityöltä paketteina tilattuihin hirsimökkeihin valmistuu yöpymistilat yhteensä 16 hengelle. Myös uudet wc- ja suihkurakennukset on tarkoitus saada käyttöön ennen heinäkuussa järjestettävää leiriä. Säkylän IntLogin valmistamat wc- ja suihkumoduulit ovat jo paikalla odottamassa maisemointia sekä juoksevaa vettä, joka vedetään leirimajalle kunnan vesijohtoverkosta.

Rakennustöistä leirimajalla vastaa Rakennuspalvelu Joni Lehtonen. Töissä ovat ahkeroineet lisäksi kaivuu- ja maansiirtotöistä Antti Mäkitalo, kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana toimiva Lassi Alastalo sekä tarpeen mukaan myös vt. kirkkoherra Antero Aaltonen.

Toiminta jatkuu rakennustöistä huolimatta aktiivisena, ja leirimajalla on jo järjestetty kesän aikana useampia leiripäiviä niin perheille kuin vanhemmalle väelle. Saunailtoja järjestetään viikoittain. Juhannusviikolla Myllyjärvellä pidetään seurakunnan ja kunnan lastenleiri, jona aikana leirimajan alue on varattu leiriläisille, samoin kuin rippileirin aikana 7.-12.7.

Juhannusaattona leirimajalla vietetään seurakunnan perinteistä juhannusjuhlaa, johon ovat kaikki tervetulleita. Loppukesästä töiden valmistuttua vietetään myös avointen ovien iltaa, jossa seurakuntalaiset voivat tutustua uusiin tiloihin. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.