Kastepuun lehdet jaetaan kynttilänpäivän perhemessussa

15.1.2020 07.51

Sunnuntaina 2.2. klo 10  järjestetään Vehmaan kirkossa koko perheen kynttilänpäivän messu. Tuolloin jaetaan koteihin kirkon kastepuuhun kertyneet lehdet, joihin on kirjoitettu kastettujen etunimet ja kastepäivä.

Jumalanpalvelus on muodoltaan normaali ehtoollisjumalanpalvelus, jossa pyritään ottamaan huomioon myös pienet kirkkovieraat. Jumalanpalveluksessa esiintyy lapsikuoro Margareetan Mukulat sekä päiväkerholaiset. Myös rippikoululaiset osallistuvat messuun.

Mikäli kastettujen vanhemmat eivät itse pääse paikalle kynttilänpäivänä, he voivat halutessaan hakea lehden kynttilänpäivän jälkeen kirkkoherranvirastosta sen aukioloaikana.

Jumalanpalveluksen jälkeen asehuoneessa on tarjolla kirkkokahvit Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. 2.2.2020 alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

20 % keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaan, vuonna 2021 käynnistyvään hankkeeseen. Siinä keskeisinä toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.