Uutislistaukseen

Harri Aulasen kipsityö lahjoitettiin Vinkkilän seurakuntatalolle

IMG-20200602-WA0010.jpg

Vehmaalaislähtöisen Harri Aulasen kipsityö vuodelta 1962 "Seitsemän veljestä Hiidenkivellä" luovutettiin Vehmaan seurakunnalle maanantaina 1.6. Teoksen lahjoitti seurakunnalle uusikaupunkilainen Risto Salonen, jonka hallussa teos on ollut viimeisten vuosikymmenien ajan. Kipsityön vastaanottivat Risto Salosen pojalta Heikki Saloselta kirkkoherra Antero Aaltonen sekä diakonissa Arja Mäkitalo. 

- Olen tuntenut Harri Aulasen melkein lapsesta alkaen. Myöhemmin kävimme keskikoulua yhdessä Uudessakaupungissa, harrastimme yhdessä musiikkia ja paljon muuta. Harri oli myös taiteellisesti hyvin lahjakas, harrasti maalausta, piirtämistä ja paljon myös kipsitöitä. Hän kävi piirustuskoulua Turussa, oli opissa Jussi Vikaisella ja niin edelleen, Risto Salonen kertoo.

Aulasen töitä on edelleen paljon tallessa hänen puolisollaan ja muilla läheisillä. Harri Aulanen kävi aikanaan myös Suomen Kiviteollisuudessa piirtämässä erilaisia hautakiviä. 

Risto Salosen mukaan kipsityö "Seitsemän veljestä Hiidenkivellä" lukeutuu taiteilija Aulasen parhaimmistoon.

- Ikääntyessäni ja ajattellessani asiaa olen päättänyt antaa sen hänen kotipaikkakuntansa Vinkkilän seurakuntatalolle muistoksi Harrin työstä siellä. Toivottavasti sieltä löytyy paikka hänen veljeksilleen, Salonen pohtii saatekirjeessään. 

2.6.2020 15.48